Verlofregeling

Op zaterdag 28 april zal er uitzonderlijk geen consultatie zijn.

Dr Ann Galmart is afwezig op maandag 30 april.

Dr Ann Galmart is afwezig van maandag 4 juni tem zaterdag 9 juni.

Dr Tine Audenaert is afwezig van maandag 25 juni tem zaterdag 7 juli.


Griepvaccinatie


Personen met bepaalde medische aandoeningen en personen ouder dan 65  jaar zijn bijzonder vatbaar voor deze ziekte. Griep is bij hen ook ernstiger en  gevaarlijker. Vanaf 50 j wordt vaccinatie aangeraden.

Echte griep is geen “erge verkoudheid”: echte griep is een ernstige  ziekte waardoor jaarlijks heel wat mensen sterven, ook in België. Een spuitje biedt bescherming tegen de griep en meer nog tegen zijn  ernstige complicaties zoals longontsteking. Wie een vaccinatie kreeg heeft  minder kans om ziek te worden wanneer de griep zich aanbiedt (meestal in  december, januari en februari).

Het spuitje zelf veroorzaakt weinig hinder; wat roodheid en jeuk zijn  steeds mogelijk. Een allergische reactie is uiterst zeldzaam. Van het spuitje zelf word je niet ziek. Daarom raden wij u aan zich te laten vaccineren tegen de griep. Het  vaccin biedt immers een goede bescherming tegen de griep en tegen de mogelijk  ernstige complicaties. De meest geschikte periode om u te laten vaccineren is oktober en  november.